mandag den 13. januar 2014

Det har vi hørt før...

Jeg får spørgsmål som lyder samlet set: "Vi har hørt mange sige: 'NU kommer Jesus igen,' men det har ikke passet nogle af gangene. Hvorfor skulle vi tro det denne gang? Kan det ikke lige så vel vare hundredevis af år endnu?

2. Petersbrev 3 v.3-4:
"For først og fremmest skal I vide, at der i de sidste dage vil komme spottere, som følger deres egne lyster, og som hånligt siger: "Hvad bliver der af løftet om hans komme? Siden vore fædre døde, er alting jo blevet ved at være, som det var fra skabelsens begyndelse.""

Det, som har været kendetegnende ved tidligere "profetier" om Kristi genkomst, har været de ikke har stemt med de bibelske profetier. Bibelens profetier skal opfyldes, hver og en. Det er ikke således, at Gud har givet x antal tusinde profetier til sit folk, og han så sidder med en krukke og trækker hvilke af dem Han vil opfylde. Nej, alle skal stemme og i rette rækkefølge.

En anden ting, som andre grupper har brugt til sine profetier, er frygt. Frygten for hvad der vil ske? Opfordring til at sælge alt eller give alt bort? Opfordring til at undlade uddannelse og arbejde, da der alligevel ikke er behov for dette? Og så at sprede frygt i befolkningen for om det nu også sker?
Gud opererer ikke udfra frygt, men udfra kærlighed. Hans kærlighed er SÅ stor, at han sendte sin Søn til jorden for at frelse menneskene, men menneskene har fravalgt at tage imod denne gave fra Gud. Når vi fravælger, betyder det også at vi tilvælger, men vi tilvælger det modsatte af hvad vi fravælger.

Det, som frelsen tilbyder, er at vi kan blive gjort skyldfrie ved troen på Kristus. Så når vi tilvælger frelsen, er det skyldfriheden vi tilvælger. Modsat, når vi fravælger frelsen i troen på Kristus, så er det skyldfriheden vi fravælger, og dermed tilvælger vi at være skyldige. Og skyldige får sin dom, og dommen den er evig afstand fra Gud.

Kulter og sekter, som har fremsat datoer for Kristi genkomst, har ikke baseret sine "profetier" på Bibelens profetiske ord, men på spektakulære matematiske beregninger, åbenbaringer fra engle mv. Og for at være sikret har de begået kollektive selvmord, eller flygtet ud i de franske alper mv. Men hvor i Bibelen står der, at for at opnå frelsen skal man begå selvmord eller befinde sig i de franske alper???

Nej, Bibelen er meget specifik. Den siger: "Du må ikke slå ihjel!" Det gælder også dig selv. Altså, den fysiske død. Ikke, som når Paulus taler om at dræbe kødets gerninger. Han taler i overført betydning.
Bibelen siger også klart, at når Jesus henter sin brud, så sker det i det usynlige. Ingen vil se ham, men millioner vil på en brøkdel af et sekund, forsvinde fra jorden. Det er Gud som siger: "Kom herop." og vupti uden vi selv når at opdage det, så er det sket.

Først syv år senere, ved Kristi andet komme, vil det ske synligt for enhver. Men der kommer Han herned sammen med sine engle.

Det, som denne gang er anderledes er, at det er de sande troende som nu råber: "NU ved vi Han snart kommer." da tegnene Han har givet, stemmer med det vi ser der er sket og de stemmer med de ting, som Guds Ord har profeteret skal komme efter. Der er en guddommelig sammenfald af profetiske opfyldelser, som viser os, at dette er den tid, som profeterne fra tidernes morgen har set hen til.

De troende, går ikke rundt i frygt, men lever i forventning og glæde og trøster hinanden med, at SNART skal vi være sammen med Ham, som vi hele tiden har set hen til.

Dette, er hvad som skiller disse tiders profetier, fra tidligere sekter og kulters spådomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar