onsdag den 25. december 2013

Dyrets Mærke - 666

Jeg har valgt at flytte bloggen om Dyrets mærke til et indlæg for sig selv.

Inden du læser dette, vil jeg anbefale du først læser Introduktionen til min blog. Læs den her!

Dyrets mærke

Da det kan være svært lige at stille det op og tage det i en rækkefølge, vil jeg tage det emnevist.

Et af de emner, som flest er nysgerrige på, er det med 'Dyrets mærke' eller '666'. Hvad er dette? Er det stregkode? Er det Internettet (WWW)? Er det en microchip? Er det en tatovering? Er det dankortet?
Gisningerne har været mange gennem årenes løb. Og alle gæt har bestemt ikke været lige kvalificerede.

Jeg vil afvise samtlige af de ovenstående bud?

Profetien om 'Dyrets mærke' læses i Johannes' Åbenbaring 13:16-18

"Det får alle, store og små, rige og fattige, frie og trælle, til at sætte et mærke på deres højre hånd eller deres pande, så ingen kan købe eller sælge undtagen den, der bærer dette mærke, dyrets navn eller dets tal. Her kræves der visdom! Den, der har forstand, må regne på dyrets tal, for det er et mennesketal. Dets tal er 666."

Jeg vil dog vove at påstå, at den danske oversættelse er ret dårlig. Som så mange andre passager af den danske oversættelse er. Især i de nyere oversættelser.

I oversættelsen fra 1871, som jeg tilfældigvis også er så heldig at have i besiddelse, lyder det således:

"Og det gjør, at der gives Alle, både Smaa og Store, både Rige og Fattige, baade Frie og Trælle, et Mærke i deres høire haand eller i deres Pande; og at Ingen kan kjøbe eller sælge, uden den som har Mærket eller Dyrets Navn eller dets Navns Tal. Her er Visdom! Hvo som har Forstand, beregne Dyrets Tal; thi det er et Menneskes Tal, og dets Tal er sexhundrede tresindstyve og sex."

I den engelske King James Version står der således:

"And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their hand, og in their foreheads: And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name. Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six."

King James oversættelsen regnes generelt for at være den oversættelse, som ligger tættest på grundsprogene i Bibelen. Det kan man også se ved at sammenligne de to ovenstående oversættelser: King James Version og den danske fra 1871.
Når man laver oversættelser, er det med risiko for der kan opstå fejl. På dansk kan vi tage ordet: "Lam". Det kan være to ting: Det kan enten være et barn af et får; altså et dyr. Det kan også være en tilstand - at være lam; altså at man er ude af stand til selv-bevægelse.
Når vi oversætter fra engelsk til dansk, har man også ord på engelsk, som kan betyde flere forskellige ting på dansk. Det afhænger af sammenhængen.
Ligeledes er der på græsk flere betydninger af mange ord. I nogle tilfælde er et ord oprindeligt blevet oversat fejlagtigt. Denne fejl bliver så ved at gå igen i efterfølgende oversættelser, da denne forståelse er blevet så indbegrebet, at man "glemmer" det vil kunne have andre betydninger også.

Når man studerer i Johannes' Åbenbaring, skal man starte med at tage det rette udgangspunkt: Johannes skrev hvad han SÅ (Åbn. 1:2).

I vers 16 står der, at mærket skal være på højre hånd eller pande.

Lad os starte med at kigge på ordet: "Højre". Det kommer af det græske ord: "Dexios", som kan oversættes til: højre hånd, højre side (af kroppen), eller være metaforisk. Altså, det er ikke nødvendigvis på hånden, men kan være også f.eks. være på højre arm.

Lad os så se på ordet: "Mærke". Det kommer fra det græske ord: "Charagma", som kan oversættes til: skilt, tegn, emblem, badge. Det kan også være et klædestykke med tegn på. Altså noget som kan tages af og på efter behov.

Hvis vi så ser på ordet: "Bærer" fra vers 17, så kommer det fra det græske ord: "Didomi", som også kan oversættes til: at modtage, gøre sig fortjent til.

Den eneste fysiske beskrivelse af Antikrists udseende der er i Bibelen, er i Zakarias 11:17. Her er de danske oversættelser igen lidt misvisende eller uklare. Så her vil jeg igen vælge King James Version:

"Woe to the idol shepherd that leaveth the flock! The sword shall be upon his arm and upon his right eye: his arm shall be cleaned dried up, and his right eye shall be utterly darkened."

Her står der, oversat til dansk, at sværdet skal være på hans arm og over hans højre øje.

Sammenlagt med den ovenstående, KUNNE dette så være det 'Shahadatan' som muslimerne bruger som en deklaration om tilhørighed til Allah og Muhammed???

En 'Shahadatan' bæres enten om panden eller på højre overarm.

 

I Johannes' Åbenbaring vers 18 står der: "Her kræves der visdom! Den, der har forstand, må regne på dyrets tal, for det er et mennesketal." 
Hvis vi ser på ordet: "Regne" så er det oversat fra det græske ord: "Psephizo" så kan også dette ord oversættes på flere vis. Den ene mulighed er: At afgøre ved valg. Her 'valg' som i afstemning ved et folketingsvalg.

Ordet: "Tal" i samme vers er det græske ord: "Arithmos". Arithmos kan være 2 slags tal: Det kan være et bestemt tal, som f.eks.: "Der er 31 dage i januar i den danske kalender". Dette er et tal, som ikke kan tolkes på. Det er slået fast, at således er det. Arithmos kan dog også være et ubestemt tal, som f.eks.: "Der er en flok køer på marken". Vi forstår udfra sammenhængen, at 'flok' refererer til et ukendt antal, som ikke har relevans for forståelsen.

Hvis vi husker på, at Johannes skrev hvad han så, så afskrev han præcist hvad han så, uden at foretage tolkning til det han så.

Lad os så se på, hvordan det var Johannes skrev. Her må vi kigge på Oxythenchus Papyri P.OXY LVI 4499. Det ser således ud:



Det er altså det, som står i 3. linje, som umiddelbart kan ligne: "XIC" vi skal kigge på. Det er nemlig dét, som er blevet tolket til: "666".

Hvorfor er disse bogstaver tolket til tre cifre?

For at forstå dette, så må vi igen kigge på det græske alfabet. Hvert bogstav i det græske alfabet har også en talværdi


Hvis man ser på X (chi), så er det 600. I har man tolket til 60 (xi) og C til 6 (stigma). Tilsammen giver det 666.

For at få et BEDRE kig på dette, må vi kigge på Codex Vaticanus AD 350.



Det er således, at alle sprog 'flyder' mod Jerusalem. Alle sprog øst for Jerusalem skriver fra højre mod venstre. Alle sprog vest for Jerusalem, skriver fra venstre mod højre.

Så: HVAD NU HVIS, at Johannes har skrevet præcist hvad han SÅ, og det dermed IKKE skal læses fra venstre mod højre, men der imod fra højre mod venstre OG, at det ikke er græske bogstaver men i stedet arabiske bogstaver, som Johannes SÅ???

Dette er ikke bevist, men en teori som er fremkommet i de seneste år, fremsat af palæstinenseren, den tidligere muslim og nu bibellærer, Walid Shoebat. Med sin baggrund, har han et rimeligt godt fundament at bygge sin teori på.

Hvis vi antager, at Walid Shoebats teori er faktum. Altså, at det skal læses fra højre mod venstre, så vil der med de to første bogstaver stå: "Bis'm Allah", hvilket betyder: "I Allahs navn".
Hvad så med X'et. Kunne dette være Johannes, som har prøvet at tegne det emblem, som er blevet kendetegnet for islam? To krydsede sværd...


I såfald denne tolkning er sand, så ville Johannes' Åbenbaring kunne oversættes så det i stedet ville lyde i denne retning:

Her er visdom! Lad han som har forståelse vælge (hvem) mangfoldigheden af Dyret (er): Det er mangfoldigheden på et menneske (= Muhammad) og hans udtryk er: "I Allahs navn".

Jamen, hvad så med det med, at man ikke skal kan købe og sælge?

I mange dele af verden er kød allerede mærket med at kødet er halal-slagtet, eller at varen er godkendt for muslimer. Dvs. at en muslimsk imam var stået ved produktionsbåndet og velsignet varen, samt at produktionen og indholdet lever op til muslimske foreskrifter og regler. I Danmark og EU arbejdes der også på højtryk med, at få et sådan mærke på fødevarerne herhjemme. Argumentet er, at forbrugerne skal kan vælge halal fra, hvilket er meget vanskeligt i dag, for vi kan ikke så på produktet - bortset fra kyllinger - at det lever op til halal-kriterierne.



Producenter, som vil handle med muslimske lande, skal således også leve op til disse krav og mærke det med halal-certificeringen. Det er også rimeligt alment kendt, at for at foretage handler med muslimske myndigheder på højeste plan, som regeringsapperatet, skal man først følge med i moskéen og have tilbedelse. Det gælder også politikere, som er til forhandling med muslimske politikere. Ingen knæbøjning i moskéen, ingen handel eller aftale!!!

Hvilket produkt, er HELE verden afhængig af, som den muslimske verden har i store mængder: Olie! For at få biler, fly osv. til at fungere, så er vi afhængige af olie. Den muslimske verden står for 67,45% af hele verdens olieproduktion. Danmark har 0,07% af markedet, mens Norge ofte er et land vi henviser til, blot har 0,53% af markedet. Så hvordan vil verden se ud, hvis de muslimske lande lukkede for hanerne???

Fly, biler, motorcykler, busser, tog, el, varme... Prøv at tænke tanken ud. Er vi blevet afhængige af de muslimske lande? Vil vi kunne købe eller sælge, noget uden at tage andel i "Bis'm Allah"?

Så spørgsmålet er: Er Dyrets mærke allerede i fuldt flor?

1 kommentar:

  1. Interessant! Vi har ikke hørt så mye om Islam i endetiden av bibeltolkere. Men mer og mer, så kan det virke som om Islam faktisk har mye å gjøre med endetiden. Tenk også på Obama som muligens er en skjult muslim (har en ring med tegn som kan tydes som "allah er stor"). Og USA jobber hardt med å få ut RFID chip - til menneskene i USA gjennom Obamacare. Vi har blodmånene som faller i år og neste år. Og vi har jubileumsåret i 2017. Tydeligvis så går vi inn i de siste profetiske tidene som er. Tiden er nær, og vi har ikke mye tid igjen. Har skrevet endel om endens tid på min blogg www.toreblogg.info.

    Takk for ett godt og interessant innlegg!

    SvarSlet