mandag den 30. december 2013

Kristus og bruden

Bibelen bruger gentagne gange sammenligningen med, at Jesus henter sin brud, menigheden. Er denne sammenligning tilfældig, eller om der er et dybere lag i det?

I det historiske Israel, var bryllupstraditonerne således:

En mand indgik en pagt med en kvinde om ægteskab. Kvinden blev så "sat til side" til at forberede sig på sit bryllup. Manden tog hjem til sin fars hus, hvor han byggede et værelse til huset, som han og hans brud kunne bo i. Denne periode kunne være udefinerlig lang - nogle gange helt op til et år. På en uanmeldt dag og tidspunkt, kom manden så for at hente sin brud. Han blev fulgt af sine venner, som jublede og råbte.
Bruden kom så ud og mødtes med sin brudgom, og han førte så bruden til sit hjem. Her blev der så holdt bryllupsfest i 7 dage. Brudgommen førte så sin brud ind i deres nye bolig, hvor ægteskabet blev forseglet.
Herefter kom gommen og bruden ud og mødtes med gæsterne, og førte gæsterne ind til selskabet.

Det er altså denne historiske bryllupstradition, var var kotumen omkring Jesu tid på jorden, som Bibelen fører parallel til, når den sammenligner bortrykkelsen med Kristus henter sin brud.

Så når nogle antager, at Kristus vil hente sin brud EFTER Trængselstiden, vil det svare til, at Kristus siger: "Kom, min brud, nu skal jeg banke dig sønder sammen. Lad os herefter gå ind og feste."

1. Thess. 5 v.9:
"For Gud har ikke bestemt os til at rammes af hans vrede, men til at opnå frelsen ved vore Herre Jesus Kristus."

Rom. 5 v.9:
"Så meget mere skal vi, der nu er blevet gjort retfærdige i kraft af hans blod, ved ham frelses fra vreden."


Så når nogle antager, at Kristus vil hente sin brud EFTER Trængselstiden, vil det svare til, at Kristus siger: "Kom, min brud, nu skal jeg banke dig sønder sammen. Lad os herefter gå ind og feste."

I følge 2. Thess. 2 kan antikrist heller ikke træde ind på scenen så længe menigheden stadig er på jorden. De hellige holder antikrist stangen, som jeg også har skrevet i en tidligere blog. Så Guds hellige, menigheden, må fjernes før antikrist kan træde ind på verdensscenen.

Så konklusionen på denne blog på være:

  • Kristus henter sin brud, menigheden, FØR trængselstiden.
  • Antikrist kan ikke træde ind på scenen, FØR menigheden er fjernet fra jorden. At Kristus har hentet sin brud.
  • Dyrets mærke lanceres af antikrist og vil dermed høre trængselstiden til. Altså IKKE FØR Kristus har hentet sin brud, menigheden.




Kilde:
Bibelen
BlueLetterBible.org
Chuck Missler
Mark Blitz

Ingen kommentarer:

Send en kommentar