mandag den 23. december 2013

Glædelig jul



Hvorfor al den fokus og opmærksomhed på endetiden, spørger du måske. Er det ikke nok, bare at leve med Gud og vente på Han kommer?

Det er godt at leve med Gud. Det er godt at vente på Han kommer.

Cirka en tredjedel af Guds Ord, Bibelen, er profetisk. Det handler om det som skal komme, i forhold til hvornår det blev skrevet. Det gælder lige fra 1. Mosebog kapitel 1 vers 1 til Johannes Åbenbaring kapitel 22 vers x. Hele skriften drager din opmærksomhed mod det som skal komme.
Hvis det er så vigtigt for Gud, hvad som skal komme, at Han ligefrem har brugt så stor en del af sit Ord på at fortælle det, bør det så ikke også være af højste prioritering for os?

1. Thess. 5 v.1-4:
"Om tider og timer har I ikke brug for, brødre, at der skrives til jer. For I ved selv ganske nøje, at Herrens dag kommer som en tyr om natten. Når folk siger: "Fred og ingen fare!" da er undergangen pludselig over dem som veerne over en, der skal føde, og de skal ikke undslippe. Men I brødre, er ikke i mørket, så dagen skulle kunne overraske jer som en tyv."

Paulus skriver her, med andre ord, til menigheden i Thessaloniki, at hvis vi lever i lyset, bør vi kende dagen for Hans komme, så vi ikke bliver overraskede.

Det er altså af yderste vigtighed, at gransker og studerer Ordet, og lærer at se og tyde de tegn, som Han har sagt vil komme forud for Hans komme.

Dette er et emne, som har optaget mig, helt siden jeg var teenager. Jeg har læst utallige bøger om emnet og set videoklip på nettet.

Bibelen fortæller også, at der kommer mange som vil lede os vilde. Det er derfor vigtigt, at holde tungen lige i munden. Når man støder på en ukendt, som mener at kan sige hvornår Jesus kommer igen, så google ham. Find ud af hvem han er, hvad hans baggrund er, og se på hvordan når han frem til sine konklusioner? Er de Bibelfunderede, eller er det gisninger og kryptiske forklaringer? Peger han mod Kristus som korsfæstet og genopstanden, eller nyder han at blive ophøjet selv? Er hans forklaringer funderede og i tråd med profetierne eller ses der stort på om profetierne bliver opfyldt?

Vi kan være sikre på, at Gud gør intet uden et er i tråd med Hans Ord.

Så derfor er det vigtigt, at tydningerne stemmer overens med Bibelens profetier.

Vi skal i dag fejre Hans søns første komme til jorden. Da han blev født i en stald i Bethlehem i en familie så fattige, at de ikke kunne opfylde skriftens ord om ofrelse af et lam, men måtte ty til kompromisset Gud havde givet: en due.

Mathæus 25 v.1-13:
"Da skal Himmeriget ligne ti brudepiger, som tog deres lamper og gik ud for at møde brudgommen. Fem af dem var tåbelige, og fem var kloge. De tåbelige tog deres lamper med, men ikke olie. De klog tog både deres lamper med og olie i deres kander. Da brudgommen lod vente på sig, blev de alle sammen døsige og faldt i søvn. Men ved midnat lød råbet: Brudgommen kommer, gå ud og mød ham! Da vågnede alle pigerne og gjorde deres lamper i stand. Og de tåbelige sagde til de kloge: Giv os noget af jeres olie, for vore lamper går ud. Men de kloge svarede: Nej, der er ikke nok til både os og jer. Gå hellere hen til købmanden og køb selv. Men da de var gået hen for at købe, kom brudgommen, og de, der var rede, gik med ham ind i bryllupssalen, og døren blev lukket. Siden kom også de andre piger og sagde: Herre, herre, luk os ind! Men han svarede: Sandelig siger jeg jer, jeg kender jer ikke. Våg derfor, for I kender hverken dagen eller timen."

Vi må ikke være som de tåbelige brudepiger. Vi må være klar...

Lad os se hen mod at mødes med Ham i luften. Men vi bør kende dagen, så vi er klar til afgang og ikke bliver overraskede, som i lignelsen herover.

Glædelig jul til jer alle!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar